Senit menevsenin oklava ile açılarak ekmek yapıldığı tahta tezgaha verilen isim.
Ekmek yaparken bir kişi yoğurulmuş ve gelmiş hamuru ehsıran (aslında sıyıran, el sıyıran) diye tabir edilen spatula benzeri bir aletle keser ve eliyle topak hale getirir. Bu topak hamurun adı menevsedir. Menevseler alınır ekmek yapanlarca oklava ile senit üzerinde açılarak bezleme, hamırlı ekmek, şebit ekmeği veya çeşitli börekler yapılır.
Senit üzerinde gözleme açan Gellaba |
Ekmek yaparken bir kişi yoğurulmuş ve gelmiş hamuru ehsıran (aslında sıyıran, el sıyıran) diye tabir edilen spatula benzeri bir aletle keser ve eliyle topak hale getirir. Bu topak hamurun adı menevsedir. Menevseler alınır ekmek yapanlarca oklava ile senit üzerinde açılarak bezleme, hamırlı ekmek, şebit ekmeği veya çeşitli börekler yapılır.