Aşağı Çiğil Şifalı Kum Döken Suyuna Ulaşım



Aşağı Çiğil Beldesinde Bulunan Şifalı Su Kaynağı Kumdöken Suyu nun bulunduğu piknik ve mesire alanına ulaşmak için yol haritası.



Aşağı Çiğil Kum Döken Suyuna Ulaşım?

Ilgın'dan Kum Döken Suyuna Ulaşım

Ilgın İlçesinden Beyşehir Derbent istikametine ilerlerken Ilgından yaklaşık 25 km sonra Şehit Ramazan AKAR çeşmesinin yanından sağ tarafta bulunan tabela ile gösterilen yol ayrımından 1 km dağa doğru çıktıktan sonra Kum Döken Suyu mesire alanına ulaşabilirsiniz. Kum Döken suyu çeşmesi mesire alanı içerisindedir. 

Konya'dan Çiğil Kum Döken Suyuna Ulaşım

Konya'dan gelmek isteyen ziyaretçilerimiz için 2 altarnatif ulaşım vardır. İlk olarak Konya'dan Ilgın'a gelip oradan yukarıda tarif edildiği şekilde Kumdöken suyuna ulaşabilirsiniz. Bu şekilde ortalama 120 km mesafededir. İkinci olarak Konya'dan Isparta-Beyşehir yolunu kullanarak bu yoldan Ilgın ayrımından dönüp Aşağıçiğil'i geçtikten sonra ulaşabilirsiniz. Bu yol da kum döken suyuna ortalama 80 km civarındadır.

Derbent'ten Aşağı Çiğil Kumdöken Suyuna Ulaşım

Derbent'ten Aşağıçiğil beldesi istikametine gidip Çiğil'i geçtikten 5-6 km sonra solunuzda kalan Şehit Ramazan Akar çeşmesini geçtikten hemen sonra sola dönerek Kumdöken suyuna ulaşabilirsiniz.

Kum Döken Suyu Yolu Nasıl ?

Konya Kum Döken Suyu Ilgın - Aşağıçiğil Karayoluna 1 km mesafededir. Yani ana yola çok yakındır ve ana yoldan Kum Döken suyunun bulunduğu alana kadar kilitli taşla yapılmış yol vardır. Stabilize veya toprak yol değildir. Yoğun kar yağışı olan kış günleri hariç ulaşımda herhangi bir problem yaşanmamaktadır ve her türlü araçla çıkılabilmektedir.

Kum Döken Suyu nerede.

Kum Döken Suyu Konya ili Ilgın İlçesi Aşağıçiğil Beldesi sınırları içerisindedir. Aşağı Çiğil'e yaklaşık 5 Km mesafede bulunur.

Kum Döken suyunun bir çok ilden ziyaretçileri vardır.
Özellikle böbrek rahatsızları olan kişiler çok sık ziyaret eder.
Kum Döken Su Kaynağı halka açıktır.
Doğa ile iç içe ormanların arasında bir güzelliktir.


Konya Ilgın Aşağı Çiğil Kum Döken Suyu


Kum döken suyuna nasıl gidilir?

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski