Halil İbrahim ORAL Biyografisi




Aşağıçiğil Kasabasında yetişmiş olan kişilerin biyografilerini paylaşıyoruz. Sizlerde yayınlanmasını istediğiniz biyografileri, iletişim formu aracılığı ile bizlere iletebilirsiniz. Bugün paylaşacağımız biyografi halen görevde olan Ilgın Belediye Başkanı H.İbrahim ORAL' ın belediyenin sitesinde mevcut olan biyografisidir.





1965 tarihinde A.Çiğil Kasabasında 4 erkek kardeşin sonuncusu olarak dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Kasabada, lise öğrenimini ise Konya Karatay Lisesinde tamamladı. 1984 yılında Selçuk Üniversitesi Niğde Eğitim Yüksekokulunu bitirerek yaklaşık 2 yıl Kahramanmaraş İlinde ilkokul öğretmenliği yaptı. Öğretmenlik görevinden istifa ederek 1986-1990 yılları arasında Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesinde okudu ve 1990 yılında Ziraat Mühendisi olarak mezun oldu.
H.İbrahim ORAL 1990 yılında Rize Tarım İl Müdürlüğü Proje Şubesinde Ziraat Mühendisi olarak göreve başladı, 6 yıl süreyle Rize'de çalıştı. Tarım Bakanlığının vermiş olduğu desteklemeler ile Hayvancılık ve özellikle Alabalık Yetiştiriciliği konularına baktı. 1996 yılında Afyonkarahisar İli Bolvadin İlçesi'ne tayin oldu. Şeker Pancarı,Slaj Mısır,Sertifikalı Tohum kullanımı konularında İlçe tarımına hareketlilik kazandırdı. 26 Ocak 2001 tarihinde İlçe Tarım Müdürü oldu. Bolvadin Belediyesi ile işbirliği içerisinde Türkiye de Sanayi Bakanlığının hibe altyapı desteklemesi yaptığı ilk proje olan Bolvadin Organize Hayvancılık Projesini hazırladı. 2008 yılı temmuz ayında memleket özlemi ve Ilgın sevgisi ağır basarak, boşalan Ilgın İlçe Tarım Müdürlüğüne tayin oldu. 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Ilgın Belediye Başkanlığına seçildi.
 Orta derece Fransızca bilen Halil İbrahim ORAL, evli ve 3'ü erkek 1'i kız olmak üzere 4 çocuk babasıdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski